torstai 26. huhtikuuta 2007

Bjarne Kallis

Valtioneuvoston tiedonanto 19.4.2007 nimitetyn pääministeri Matti Vanhasen II hallituksen ohjelmasta
(PTK 14/2007 vp)

"Arvoisa herra puhemies! Voin teille vakuuttaa, että aina kun me olemme jotakin esittäneet, niin me olemme myöskin esittäneet, mistä rahat. Meillä on ollut tasapainoinen vaihtoehtobudjetti joka vuosi, joka vuosi. (Ed. K. Kiljunen: Hoitajien palkoista pois! - Ed. Guzenina-Richardson: Se on hoitajien palkoista pois!) Meillä on ollut tasapainoinen vaihtoehtobudjetti joka vuosi.

Mitä tulee siihen, valuuko se hintoihin vai meneekö se kauppiaitten kassaan, (Ed. Guzenina-Richardson: Se jää nähtäväksi!) niin siitäkin vallitsee kaikenlaisia tutkimuksia ja selvityksiä. (Ed. Guzenina-Rickhardson: Sanokaa minun sanoneeni, kahden vuoden kuluttua tulette näkemään!) - Te tulette näkemään, että suurin osa valuu hintoihin ja näkyy hinnoissa. (Ed. Guzenina-Richardson: Ed. Kallis, kaikella rakkaudella ja siunauksella!) - No, se on oikein hyvä, että sieltä tulee rakkauttakin. (Naurua)

Mitä tulee ed. Mannisen puheenvuoroon, että keskusta lupaa ja pitää, mitä lupaa, vuonna 2003 ruuan arvonlisäverolla oli keskeinen asema teidän vaaliohjelmassamme, mutta se ei toteutunut. (Eduskunnasta: Joo, joo, mutta demarit eivät hyväksyneet sitä!)"

Ei kommentteja: