tiistai 19. kesäkuuta 2007

Kimmo Sasi

Valtioneuvoston selonteko valtiontalouden tarkistetuista kehyksistä vuosille 2008-2011
(PTK 43/2007 vp)

"Arvoisa puhemies! Olen hyvin pettynyt oppositioon. Nyt pitäisi käydä kehyskeskustelua talouspolitiikan linjoista vuoteen 2011 asti ja nyt pitäisi puhua siitä, millä tavalla varaudumme tulevaisuuteen, katsoa eteenpäin. Pitäisi puhua huoltosuhteesta ja siitä, millä tavalla hyvinvointivaltio säilyy täällä, miten luodaan työpaikkoja ja miten valtion toimintoja tehostetaan, ja pitäisi keskustella, miten parannetaan koulutusta ja sivistystä (Ed. Kallis: Ei keskustelu riitä, pitää päättää!) Te ette puhu tulevaisuudesta. Te puhutte siitä, että pitäisi saada kauheasti rahaa erilaisiin kohteisiin niitä millään tavalla priorisoimatta. Politiikassa pitää kyetä tekemään arvovalintoja.

Puheenjohtaja Heinäluoma täällä käytti puheenvuoron, jossa sanoi, että verotuksen linjat eivät ole selvillä. Tilanne on se, että neljä vuotta sitten tiedettiin myöskin vain kehityspäätöksen mukaisesti, että 1,12 miljardia käytetään verotukseen. Ei veroratkaisuja ollut kesäkuussa 2003 tehty. Ja tällä tavalla tekee tämäkin hallitus. Tosin neljä vuotta sitten olitte tehneet kyllä päätöksen ylimääräisestä tuloverokevennyksestä kokoomusoppien mukaisesti, jotta kysyntä kasvaisi ja työllisyyttä voitaisiin tällä tavalla parantaa. (Puhemies: Minuutti!)

Arvoisa puhemies! Lopuksi haluan vielä todeta: Ottakaa oppia omasta selvityksestänne, ajatelkaa positiivisesti! (Naurua)"

Ei kommentteja: