keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Jukka Gustafsson

Välikysymyskeskustelu 3.10.2007
Hoidon laadun ja ammattitaitoisen työvoiman turvaaminen
(PTK 58/2007 vp)

"Arvoisa puhemies! Täytyy oikein syvästi kumartaa ja kiittää ed. Sihtoa, joka on merkittävässä luottamustehtävässä myöskin Tehyssä. Se oli tavattoman rehellistä, syvällistä puhetta nimenomaan siitä, miten kokoomuksen puheenjohtaja Katainen on luikerrellut tässä asiassa, aivan niin kuin ed. Sihto sanoi.

Sitten tämä oli tärkeä yksityiskohta, josta olen myöskin itse tavattoman huolestunut tämän Tehyn ja SuPerin kohdalta, ja sen takia viittaan siihen, mitä puolueemme puheenjohtaja Heinäluoma sanoi muutama aika sitten, että vielä me vetoamme hallitukseen, jotta tätä lakkoa ei syntyisi, koska sen seuraukset ja vauriot voivat olla raskaat ja ne ulottuvat myöskin henkilötasolle ja sen vuoksi kaikki mahdollinen (Puhemies: Aika!) pitää tehdä.

Olisin sitten vielä todennut lopuksi, arvoisa puhemies, että ed. Sihtoa nyt ymmärrän, että voi tulla vähän huolimattomia lausahduksia suhteessa demareihin, ay-politiikkaan, (Naurua) mutta kyllä me olemme niin palkansaajien asialla olleet halki vuosikymmenten, että siihen se meidän luottamuksemme (Puhemies: Aika!) myöskin ammattiliitoissa perustuu. Eivät ne demareita johtoon valitsisi, jollemme me olisi niin hyviä."

Ei kommentteja: