tiistai 1. huhtikuuta 2008

Matti Saarinen

1.4.2008
Valtioneuvoston liikennepoliittinen selonteko: Liikennepolitiikan linjat ja liikenneverkon kehittämis- ja rahoitusohjelma vuoteen 2020
(PTK 30/2008 vp)

Saarinen: "Ed. Rantakangas, tarkistakaa tietonne. Teillä on todella väärät tiedot ratojen rullaamisesta kerta kaikkiaan. Tämä aika ei anna siihen mahdollisuuksia. (Puhemies: Minuutti!) Te puhuitte muunnettua totuutta ja se on aika hävytöntä tässä salissa."

Rantakangas: "Puhemies! Kun, ed. Saarinen, te olette ollut aika keskeisesti liikennepolitiikassa mukana, niin kyllähän te joudutte myöntämään, että ministeri Huovinen edellisessä hallituksessa halusi kasata nämä muutamat raideyhteydet rullalle. Mutta nyt tilanne on muuttunut, niitä kehitetään ja kunnostetaan. Samoin 96 yksityisteitten rahat budjetissa olivat nolla euroa ja nyt on 24 miljoonaa euroa. Ette te voi kiistää tätä, vaikka kuinka yritätte pyörittää tätä asiaa. Ne ovat faktoja ja ne ovat löydettävissä kaikista dokumenteista tässäkin talossa."

Saarinen: "Herra puhemies! Tällaisia keskusteluja on ollut, mutta eduskunta (Naurua) on pelastanut yksityisteiden valtionosuudet. Eduskunta pelasti nämä valtionosuudet. (Välihuutoja eduskunnasta)"

Ei kommentteja: