torstai 21. helmikuuta 2008

Matti Vanhanen

21.2.2008
Suullinen kyselytunti: Postidirektiivin vaikutukset
(PTK 12/2008 vp)

Ed. puhuja Merja Kyllönen: "Arvoisa herra puhemies! Nyt kun on kuultu, että Postin asiat ovat hallinnassa, niin totean, että ensin Perukasta lähtivät analogiset lähetykset, itse asiassa koko valtakunnasta, ja sitä mukaa pitää ostaa uusi televisio oikein digiboksin keralla. Sitten oltiin Perukassa saastuttajia ja pitää ostaa uudet jäteveden puhdistuksen superjärjestelmät. Sitten lähti puhelin ja pitää ostaa uusi ja liittymän keralla. Sitten hiipuu Postin palvelut. Tuodaan varmaan kerran kuussa kuitenkin laskut.

Onko odotettavissa, että pian syrjäseuduilla loppuvat myös sähköntoimitukset talon nurkalle ja täytyy laittaa oma tuulivoimala tai aurinkolaboratorio, vai luetaanko pian kynttilän valossa vuoden 2007 Kotiliettä, kun ei uudempaa laatikkoon tipahda eikä siihen ole edes varaa?

Kyllä nyt on käytössä sellaiset epäkannustimet kotona asumisen tukemiseen, ettei paremmasta väliä. Kenellä enää on varaa asua kotona? Millä keinoin ja missä vaiheessa sitä (Puhemies koputtaa) mökin mummon ja papan elämää ja kotona asumista positiivisin keinoin kannustetaan? Tässä rytinässä ei enää kansaneläkkeen tasokorotus lämmitä."

Vanhanen: "Arvoisa puhemies! Tämä kysymys koski aika montaa sektoria, (Naurua) mutta minä uskon silti, että tämän hallituksen aikana siellä Perukassakin ihmiset saavat sähkönsä, saavat soittaa puheluita, saavat postinsa, kynttilätkin löytyy ainakin lähikaupungin marketista. Tähän energiakysymykseen liittyen uskon, että energiaministeri Pekkarinen jatkaa tästä. (Naurua)"

Ei kommentteja: