torstai 23. huhtikuuta 2009

Ben Zyskowicz

Suullinen kyselytunti: Puoluerahoituksen avoimuus
(PTK 43/2009 vp)

"Arvoisa herra puhemies! Kun viimeksi oli tämä vaalirahakohu esillä, niin sosialidemokraatit olivat todella hyvin aktiivisia; nyt ei ed. Urpilaiselta tahdo hohtimillakaan saada asiasta lausuntoja. Silloin SDP sanoi, että SAK nyt ehkä tukee vähän antamalla käyttöön kaksi vanhaa, ruostunutta ja pikkaisen vuotavaakin soppatykkiä, (Naurua) ja sen lisäksi kaksi eläkkeellä olevaa veturinkuljettajaa on kuulemma nähty jakamassa vaaliesitteitä ja on ehkä ostettu pari lippua 290 euroa maksavaan vaaliseminaariin.

Nyt totuus on käynyt ilmi. Puhutaan sadoistatuhansista euroista vuodessa, mitä on jatkunut vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen. Ongelma on tietysti siinä, että ammattiyhdistysliikkeen liittojen jäseninä on kymmeniätuhansia, satojatuhansia ihmisiä, jotka eivät halua tukea SDP:tä tai vasemmistoliittoa ...

Puhemies: Kysymykseen!

Puhuja: ... ja jotka vaaleissakin äänestävät aivan muita puolueita, ja sitten veronmaksajat tukevat verovähennyksen kautta.

Pitäisikö tähän verovähennykseen todella puuttua, jos rahaa käytetään poliittisen toiminnan tukemiseen eikä ay-toimintaan?"

Ei kommentteja: