torstai 11. kesäkuuta 2009

Jyrki Katainen

Suullinen kyselytunti: Vakavan taloustilanteen edellyttämät toimet
(PTK 66/2009 vp)

Paavo Arhinmäki: "Arvoisa puhemies! Vaikka poliittinen muisti tunnetusti on vain kolme kuukautta, uskallan palata syksyyn. Silloin vasemmistoliitto varoitti tulevasta lamasta ja esitti elvytyspakettia. Silloin pääministeri Vanhanen ja valtiovarainministeri Katainen leimasivat tämän pelotteluksi. Nyt nähdään, kuka oli silloin oikeassa.

Kun kokoomusnuoret esittivät sosiaaliturvan leikkaamista ja peruspalveluiden heikentämistä, valtiovarainministeri Katainen vastasi kyselytunnilla, että leikkauslistoja ei ole. Tosiasiassa kuitenkin kunnissa lomautetaan, palveluita leikataan ja heikennetään. Nyt kysynkin, kun te sanotte taas täällä, että eteenpäin ei voida katsoa ja oppositio on väärässä:

Voimmeko me todella, valtiovarainministeri Katainen, luottaa teihin, vai heiluuko valtiovarainministeri Kataisen korvat?"

Katainen: "Arvoisa puhemies! Varmasti jokainen osaa sen omalta kohdaltaan parhaiten arvioida, kuinka hyvin luottaa. Se ei sillä parane, että minä sanon, että ed. Arhinmäki luottaa, koska hän ei luota kuitenkaan. (Naurua) (Ed. Laakso: Oikea arvio!)"

Ei kommentteja: