tiistai 24. toukokuuta 2011

Krista Kiuru

Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle Portugalille annettavaa lainoitusta varten Euroopan rahoitusvakausvälineen varainhankinnalle myönnettävästä valtiontakauksesta
(PTK 9/2011 vp)

"Arvoisa puhemies! Ei kukaan ole kuurompi kuin se, joka ei tahdo kuulla. Sen on hyvin osoittanut tämä keskustelu ja sitä keskustelua ylläpitänyt opposition edustus perussuomalaisten ja keskustan taholta. Te kun olette täällä kierrelleet ja kaarrelleet, luikerrelleet kuin oppositio teidän johdollanne ikään, nimittäin keskustan kommentteja en voi ylipäänsäkään ymmärtää.
Juuri äsken Kaikkonen osoitti sen, että keskustan takki on niin tyhjä, ettei se meinaa pysyä kerta kaikkiaan päällä. Nimittäin te kerroitte, että teidän kantanne on nyt se, että vakuudet ovat hyvä asia. Mutta ennen vaaleja te ette kannattaneet niitä, ettekä te kannattaneet vaalien jälkeenkään eduskuntakäsittelyssä niitä, (Välihuutoja keskustan ryhmästä) mutta nyt te kuitenkin kannatatte niitä! Sitten te kerrotte, että takausten nostaminen on siis huono asia. Ja kuitenkin tässäkin käy toisinpäin: ennen vaaleja te olitte nostamassa takuita, mutta nyt vaalien jälkeen te ette niitä enää nostakaan. Ottaa tästä nyt selvää, mitä mieltä ollaan. Eli, arvoisa puhemies, sosialidemokraatit ovat luoneet aivan uuden linjan Suomeen ja Eurooppaan, ja me pidämme siitä kiinni, (Naurua) niin ennen vaaleja kuin vaalien jälkeen."

Ei kommentteja: