torstai 29. syyskuuta 2011

Reijo Tossavainen

Välikysymys: Kunnallisten lähipalvelujen turvaaminen
(PTK 43/2011 vp)

Tapani Tölli: "Arvoisa puhemies! Lopuksi minä kiinnitän huomion yhteen asiaan ja kohdistan tämän kysymykseni perussuomalaisille, varsinkin sen vuoksi, että eilen monet perussuomalaiset moittivat keskustan kuntapolitiikkaa. Kiinnitän huomiota siihen, että yhdeksän nykyistä perussuomalaisten kansanedustajaa vastasi vaalikonekyselyssä, että verotulotasauksessa pitää ottaa enemmän huomioon Pääkaupunkiseudun tarpeet, että pitää muuttaa valtionosuusjärjestelmää niin, että Pääkaupunkiseudun kunnat saavat enemmän, että muuten ei ole oikeudenmukaista. Tämä merkitsisi melko kovaa iskua esimerkiksi edustaja Mäkipään kotikunnalle. Ja erittäin voimakkaan kannanoton esitti nykyinen hallintovaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho, joka sanoi, että verotulon tasauksesta pitäisi luopua kokonaan, kaikkien tulee tulla toimeen omillaan.

On syytä keskustella myöskin perussuomalaisten kuntapolitiikan linjasta sisäisesti, ennen kuin alkaa kovin voimakkaasti haukkua keskustaa."

Tossavainen: "Arvoisa puhemies! Olen entinen keskustalainen ja haluan kiittää edustaja Tölliä erittäin hyvästä puheenvuorosta tuota loppuosaa lukuun ottamatta. (Naurua)"

Ei kommentteja: