torstai 10. kesäkuuta 2010

Matti Vanhanen

Suullinen kyselytunti: Pääministeri Vanhasen tunnelmat toistaiseksi viimeisellä kyselytunnilla
(PTK 64/2010 vp)

"Arvoisa puhemies! Kiitos kysymyksestä. Kun lasken nämä 200 kyselytuntia taaksepäin, niin itse asiassa huomasin, että neljän vuoden ajan olimme samaa mieltä ja kolme vuotta olemme olleet eri mieltä, että melkein tasapeli.
Nämä kyselytunnit ovat olennainen osa meidän parlamentaarista järjestelmäämme, ja tiedän, että eduskunta valmistautuu näihin, ja hallituksen pitäisi olla aina mahdollisimman täysilukuisena paikalla. Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin hallituksesta otetaan mittaa aidosti. Vastaukset eivät aina mene perille. Useasti menevät. Tämä instituutiona on hirmuisen tärkeä, ja tietysti olen yrittänyt seitsemän vuotta olla näillä kyselytunneilla myös mokaamatta ja tekemättä virheitä. Joskus se johtaa siihen, että pitää vähän taiteilla sanojen kanssa, ja jos ei pysty vastaamaan, niin pitää olla vastaavinaan, kiertää asia niin, ettei kukaan huomaa sitä. (Naurua)

Yleensä aina nämä vastaukset ovat kestäneet minuutti kymmenen sekuntia, myös tällä kertaa, kun kelloa katson, mutta nämä ovat olleet elähdyttäviä ja mieleenpainuvia kokemuksia. Kiitos kysymyksestä!"

Ei kommentteja: