keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Mauri Pekkarinen


Välikysymyskeskustelu: Kuntauudistus ja lähipalveluiden turvaaminen
(PTK 90/2012 vp)

"Arvoisa puhemies! Hallituksen suurkuntahanke keskittää. Se on hyökkäys maakuntia vastaan. Se heikentää monien palveluja, romuttaa kunnallista itsehallintoa, raunioittaa kotiseuturakkauden ja vie kunnilta rahat. (Naurua) Keskustan mielestä palvelurakenteita on uudistettava ajan vaatimusten mukaisesti. Paras-hanketta on vietävä pari pitkää askelta eteenpäin, perustana kotikunta-maakunta-malli, kotikunta-maakunta-malli.
- -
Toivon sarastuksen, arvoisa puhemies, kuulee nyt myös monien SDP:n poliitikkojen puheissa, joista monet vastustavat hallituksen esityksiä tuolla maakunnissa niin, että vähän hiljaisemmat kepulaiset eivät saa suunvuoroa lainkaan. (Naurua)

Arvoisa puhemies! Kun Pihtiputaan johtava kokoomuslainen julistaa, ettei hän hyväksy suurkuntahanketta, niin kyllä se niin lämmittää, ellei huomaa, että Zyskowiczin kaksilla kylmillä kärryillähän siinä selvästikin ajetaan. (Naurua) Pihtiputaalla voi kokoomuslainen huoletta vastustaa sitä, mitä puolue Helsingissä ajaa. Niinhän kai se veli Beni on opettanut."

Ei kommentteja: